Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού Ακ. Έτους2021-2022

Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού Ακ. Έτους2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η προκήρυξη για το Εμπορικό Ναυτικό. Ο αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/-στριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων – Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, καθορίζεται σε 1415 (830 Πλοίαρχοι και 585 Μηχανικοί).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσουν λογαριασμό στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ https://regusr.hcg.gr/ έτσι ώστε στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον ιστότοπο https://eisaen.hcg.gr/.

Οι ημερομηνίες για τη διαδικασία αυτή είναι από τις 11/06/2021 έως και τις 12/07/2021.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι ενδιαφερόμενοι/ες, έχοντας μαζί τους το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει να περάσουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν., έτσι ώστε να καταθέσουν συγκεντρωτικά όλα τα δικαιολογητικά τους και η αίτηση τους να γίνει αποδεκτή. Οι υποψήφιοι/-ες θα δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. με τη σειρά προτίμησής τους, μίας ή και των δύο ειδικοτήτων, όπως ακριβώς θα τις δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι εισαγόμενοι σπουδαστές/-στριες προέρχονται από υποψηφίους/-ιες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. και κατανέμονται ως ακολούθως:

α) Σε ποσοστό 65% του συνολικού αριθμού εισακτέων, προέρχονται από ημερήσια Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) από τα επιστημονικά πεδία Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής (2ο και 4ο).

β) Σε ποσοστό 35% του συνολικού αριθμού εισακτέων, προέρχονται από ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) όλων των τομέων. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας. Συνημμένα: Προκήρυξη Εισαγωγής στις ΑΕΝ (ΑΔΑ: Ω2Ζ54653ΠΩ-ΜΝΩ) Κανονισμός Εισαγωγής στις ΑΕΝ (ΦΕΚ 2354/Β’/3-6-2021)

Προκήρυξη Εισαγωγής

Κανονισμός Εισαγωγής